Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Függesztőrács alkalmazása

A gyógytornász harmadik keze, így az egészségügyi szakdolgozónak nem kell erőt kifejtenie és megtartania a végtagot vagy akár az egész embert. Az eszköz használata az ágyon fekvő beteg számára egyszerre kínál mozgáskönnyítést és biztonságérzetet. A mozgás könnyebben, nehézségi erő és súrlódás nélkül kivitelezhető.

A felül kis kampókkal ellátott fémszerkezet módot ad arra, hogy a kezeket, lábakat hevederekkel felfüggesztve a gerinc és a nagyízületek tehermentesített helyzetben történő lazító, erősítő, mobilizáló, nyújtó gyakorlatai végezhetők. Ideális a gerinc, az ízületek különböző betegségeinek, balesetek, valamint mozgásszervi műtétek utáni gyógytorna kezelésénél, amikor is a betegség megkívánja az ízületkímélő, mozgáskönnyítő, nehézségi erő kikapcsolásával végzett gyakorlatokat.

 

Ugyanakkor különböző erősségű gumikötelek segítségével az intenzív izomerősítés és edzés is megvalósítható. Képes az egyes izomcsoportok erősítésére, a nagyízületek, a gerinc tehermentesített mobilizálására, és biztosítani képes a kiírt gyakorlatok pontos dozírozhatóságát.

 

A különböző helyzetekben való részleges vagy teljes testfelfüggesztés pedig a relaxációt teszi lehetővé.

 

A betegek akár önállóan is végezhetik a gyakorlatokat. 

 

Kiknél alkalmazhatjuk:

- gerincvelősérültek

- derékfájdalommal élők

- izombetegségekben szenvedők

- rehabilitációra szorulók (műtét, sérülés után)

- egyes izomcsoportok (hát, has, kar, láb) erősítésére

- nyújtásra

- sportolóknál

 

 

 

A mappában található képek előnézete Teljes felfüggesztés